sunnuntai 29. toukokuuta 2022

Puutarhailua

 Ensimmäinen viikko taputeltu "kesätyöstä" ja on ollut rankkaa, mutta antoisaa. 8h työpäivät jalkojen päällä kastellen ja koulien taimia äkkiseltään on pistäneet lihakset huutamaan hoosiannaa! Iltaisin ei ole unta tarvinnut houkutella. Olen kyllä viihtynyt erittäin hyvin, mutta en ole ihan vakuuttunut, että tästä ammatiksi asti olisi. 

Näissä näkymissä kelpaa työskennellä.

Työkaverina sammakko.

Omille taimille on aikaa riittänyt aika hintsusti. Muutamia olen saanut kasvihuoneeseen harsojen alle ja toistaiseksi ovat hengissä selvinneet, mutta suurin osa taimista kasvaa miten kuten sisällä. 13v kissamme mielestä lobeliaa piti harventaa ja kun en sitä itse tehnyt, hän päätti auttaa. En arvostanut, valkoista kun muutenkin on vain jokunen taimipotti...

Noita kahta reunimmaista Mustis harvensi.

Olohuoneen minikasvarissa taitaa olla parhaat olosuhteet taimien kasvaa. Sinne ei pääse karvaiset kaverit, lämpöä ja valoa riittää kun vaan kastelu ja lannoitus pelaa. Harmi, kun siihen mahtuu taimistani vain murto-osa....

Värinokkoset viihtyvät valoisassa, tykkään kovasti niiden vahvoista väreistä.

Petuniat venyivät tuolla liikaa, kun olen odotellut ensimmäisiä kukkia enkä raaskinut ajoissa latvoa. Nyt on useassa taimessa nuput aluillaan, jännän äärellä mitä värejä näissä onkaan! Vesimeloni kukkii myös ja Amoriakin olen saanut leikkiä. 

Nähtäväksi jää onnistuiko pölytys.

Semmoista tänne. Kohta alkaa Suomen peli, kutimet kätösiin ja jännittämään! Tsemppiä otteluun Leijonat!

2 kommenttia:

  1. Heippa eksyin sattumalta blogiisi ja huomasin että sinulla ei ole lukijat painiketta. Työssä kuin työssä on omat juttunsa ja jalkojen päällä koko päivän on oudokseltaan varmasti todella koettelevaa. Mutta ihanassa ympäristössä työskentelet. Minulla on myös puutarha blogi mutta talvella kun puutarha hiljenee niin postaan käsitöistä, sisustuksesta ja leipomisesta. Tervetuloa kurkkaamaan jos vaikka kiinnostaisi jatkossakin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Nila kommentistasi, saitkin kunnian olla ensimmäinen :) jostain syystä en saa omalla nimelläni kommenttia jätettyä, pitää tutkailla asetuksia lisää kun reissusta kotiutuu.

    VastaaPoista