perjantai 1. heinäkuuta 2022

Pioni kukkii - ja moni muukin

 Edellisen postauksen jälkeen törmäsin netin syövereissä metsäruusuun ja se tuo kaiketi onkin. Lehtien paksuus ei täsmännyt kurtturuusuun ja muutama muukin ero mielestäni löytyi, joten en ala omaa pensastani ainakaan vielä kaivaa ylös. 😁


Pioni, tuo edellisten asukkaiden jäljiltä oleva kaunotar avasi tänään ensimmäisen kukkansa! Useita nuppuja lisää odottaa vuoroaan ja olen kovin iloinen tästä menestyksestä. Joitain vuosia sitten siirsin tämän muutaman varren juuripaakun rapunpielestä keskelle pihaa ja jännityksellä olen joka vuosi odottanut kukkia. Nyt näyttääkin runsain kukkasato olevan tähän asti, joten ilmeisesti hän viihtyy tuolla paikalla. 

Eilen piipahdin puutarhalla moikkaamassa omistajaa ja niinhän siinä taas kävi, että pari laatikollista kesäkukkia lähti sieltä mukaan. Keskipäivänkukkaa otin kokeeksi kuormalavasta tehtyyn kukka"kehikkoon" lavan päätyyn ja vaikka eilen olivat ihan nuupallaan muutosta, tänään jo virkeinä aukoivat kukkiaan. Kiva värisikermä niistä muodostuikin.
Perunamaan ja kasvihuoneen taakse tehtiin pitkä kukkapenkki ajatuksena, että ukonkello ja joku korkea sininen perenna (jonka nimeä en nyt muista) muodostaisivat ajan kanssa kesäksi aidanteen tarjoten hieman näkösuojaa naapurin rivitaloon. Aidanteesta en kuvaa nyt viitsi laittaa, sen verran pahoin itseensä ottivat siirrosta, että katsotaan mitä tulee. Turhan kuumaa on siirtoihin ja muutenkin olisi järkevämpää ollut tehdä keväällä, mutta kun ajatus tuli mieleen vasta nyt! Ja sainpahan istuteltua kesäkukkia noiden jättämiin aukkopaikkoihin.

Kesäpäivänhattua ukonkellon tilalle.
 

Oppineittenkukkia toisen korkean puskan paikalle.

Kasvihuoneessa kaikki hyvin, ensimmäisten raakileiden kypsymistä odotellessa.

Chiliä (taimen sain puutarhalta).

Vesimeloni 'Sugar Baby' (omat taimet).

Kasvihuonetomaatti 'Indigo Rose' (omat taimet).

Näihin kuviin ja tunnelmiin tällä kertaa, varokeehan nahkan polttamista näillä helteillä! ☀

1 kommentti:

  1. Hienoa kasvua kasvihuoneessa. Minä alan tekemään siirtoja jossain vaiheessa ja syksyhän se parasta aikaa olisi siirroille mutta kyllä niitä sinne myös jää.

    VastaaPoista