maanantai 28. maaliskuuta 2022

Kuulumisia ja koulintaa

 Vaihdoin pelargoneille hieman suuremmat taimipurkit ja alustaksi Biolanin Kasvusammalta, kun tarvitsin pienempiä purkkeja petunian koulintaan. Tarkoitus oli alunperin viivyttää tätä operaatiota viikolla eteenpäin, jotta istutushommat olisi sattuneet kuun mukaisiin suotuisiin päiviin, mutta suunnitellessani tulevaa urakkaa päätin sitä hieman pilkkoa pienemmiksi paloiksi. Ainakaan pelakuut eivät tuntuneet siirrosta kärsineen vaan päinvastoin! 

26.3 koulitut pelakuut muuttivat olohuoneen minikasvariin.

Jos en ihan väärin laskenut, niin pelargonitaimia on nyt yhteensä 21 kpl. Ja jos se tuntuu paljolta, niin oottakaas kun saan kaikki petunian taimet multiin! Tällä hetkellä koulittuja petunian Double Cascade -taimia on 11 (lisää tuskin enää nousee vaikka purkin jätinkin vielä valoon) ja perussiemensekoituksesta 26 kpl, siis koulimattomien lisäksi kun loppui purkit kesken. 😁

Kulmikkaissa kerrottua petuniaa, pyöreissä tavallista.

Koulitut petuniat ja edessä ahkeraliisaa.

Ja nää ois vielä koulimatta!!

Lisäksi koulin värinokkoset kasvamaan yksittäin (kituivat kahdestaan pienessä kipossa) Kasvusammaleeseen ja selvästi siitä piristyivät. Kuvaa ennen siirtoa en edes löytänyt, lie olleet niin säälittäviä rääpysköitä! 😅 Mutta tässä pari päivää jälkeenpäin. 

Pari ahkeraa Lissua pääsi olohuoneeseen,
testailen viihtyykö paremmin lämmössä ja viileämmässä
(varasto noin 19 astetta).

Hienosti siis edistyy kasvatusoperaatio ja nyt loppujen kanssa koetan malttaa lauantaille asti, sitten ovatkin vuorossa tomaatit (yhteensä 27 kpl!!), ananaskirsikat, basilikat, loput petuniat, lobeliat ja toki huhtikuun idätettävät... sanokaa vaan, olen vielä isosti pulassa näiden taimimäärien kanssa! Ja tokihan hyvin alkanut kevät katkesi hurjaan lumimyräkkään, uutta lunta on satanut 10-15cm ja edelleen vaan jatkuu. Mutta onhan nyt toki vasta maaliskuu, vielä on kesään matkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti