tiistai 5. huhtikuuta 2022

Huhtikuun huisketta

 Vihdoin ne koitti, nimittäin kuun vaiheen mukaiset hyvät kylvö- ja istutuspäivät! Lähes joka päivälle onkin riittänyt hommaa, kun kasvaneet taimet ovat halunneet isompiin purkkeihin kasvamaan ja yhdessä itäneet omiin yksiöihinsä. Melko hyvin ovat taimet siirroista selvinneet, tomaateista vain yksi nuupahti ilmeisesti juurien vaurioitumisen takia. 

Tästä tomaattien koulinta alkoi 3.4, lajikkeita 6 ja taimia vajaa 30kpl.

Osa koulituista tomaateista lamppujen alla 5.4.

En tiedä huomaako noiden kuvien välillä eroa, mutta jälkimmäisen otin uuden puhelimeni kameralla. Raaskin vihdoin ostaa uuden luurin, edellinen Samsung J5 (2017) ehtikin helmikuussa täyttää 4 vuotta ja toimii edelleen. Toivottavasti sen 16G muisti riittäisi vielä jonkun aikaa 11v pojan tarpeisiin, uutta kun ei herra Huolettomalle ihan vielä viitsi ostaa. Mun käyttöön tää uusi Samsung A52 riittää oikein mainiosti, tärkeimmät kriteerit oli hyvä kamera sekä riittävästi muistia, jota on nyt 128G. Ei pitäisi ihan heti loppua kesken. 5G-valmiutta tässä mallissa ei mielestäni ole, mutta meidän seuduilla Pohjois-Savossa se on toistaiseksi ihan turha, kun ei ole 5G-verkkoakaan. 

Lauantaina pyörähdin Kuopiossa Puutarhamessuilla ja kylläpäs olikin mukavaa käydä pitkästä aikaa ihmisten ilmoilla! Mukaan tarttuis kymmenisen pussia siemeniä, merkkauskynä sekä kaksi 4l pussia biohiiltä, jota meinaan kesäksi kasvihuoneeseen ja ruukkukasvatukseen testata. Paikallinen Puutarhayhdistys jakoi myös ilmaiseksi tapahtumassa jäseniensä keräämiä siemeniä, joten muutaman pussillisen perennansiemeniä laitan jossain vaiheessa kasvamaan. Akileijaa varsinkin kukkapenkit oikein huutaa! 😁

Loppuun vielä muutama kuva taimiviidakostani.

Violetteja kelloköynnöksiä.

Osa petunian taimista, seassa ahkeraliisaa ja pari värinokkosta.

Tomaatteja maitopurkeissa, niiden edessä ananaskirsikkaa ja basilikaa,
vas. reunassa mustasilmäsusannaa ja oik. ahkeraliisan taimia.

Ahkeraliisaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti