perjantai 15. huhtikuuta 2022

Pitkäperjantai

 Vaikka vielä on lunta paikoin polveen asti, näkyvät kevään merkit jo ilmassa. Räystäät tippuu vettä, linnut laulaa ja pihassa on uima-allasta muistuttava muodostelma, jonka parissa pääsee verestämään muistoja lapsuuden puroleikeistä. 😂 

Kasvulaatikosta löytyi tällainen itsekylväytynyt ylläri.

Taimiviidakkoni on vankistunut ja suurimman osan petunian taimista latvoinkin jo. Säälitti kyllä hyvin kasvaneita pikkuisia alkaa silpomaan, mutta jo nyt muutaman päivän jälkeen on uutta lehteä näkyvissä ja ainakin tuplaten. Sepä tässä tarkoituksena onkin, saada taimet haaroittumaan ja tuuheutumaan. Mustasilmäsusannat istutin kolmeen amppeliin kasvamaan kukkamulta-kasvusammal -seokseen ja kovin ovat raaskun näköisiä isossa amppelissaan! Kuviakaan en näköjään ole heistä ottanut. Mutta josko siitä intoutuisivat hekin kasvamaan. Kuvista puheenollen, löysinpä puhelimen kamerasta myös makrokuvaus-toiminnon, jota piti heti testailla.

Tuntokasvin taimi.

Ihanan karvainen on tomaatintaimi.

Latvottu petunia kasvattaa jo uutta.

Muutoin on aika mennyt hoidellessa pikkutaimia ja neuloessa, työn alla mm. Niina Laitisen mallilla sukat sekä ApuPupu, joka odottaa täyttämistä ja naaman kirjontaa. ApuPupu oli kyllä mukava tehdä ja tuo ensimmäinen jää tuskin viimeiseksi. Toukokuun loppuun on paikallisten Marttojen keräys pupuista Ukrainan pakolaislapsille jaettavaksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti